Geen producten (0)

Ik heb nieuws!

Ik heb nieuws!

Wauw, hoe een maand kan veranderen zeg. De maand begon nog met de uitvaart van mijn oma. Ondertussen zijn we alweer ruim over de helft van de maand en mag ik jullie een nieuwtje bekend maken!

Vanaf deze week ga ik jullie geregeld op de hoogte houden via deze blog over allerlei ontwikkelingen. De belangrijkste ontwikkeling die mij op het idee gebracht heeft te gaan bloggen… ik ben zwanger van ons derde wondertje! En oké, natuurlijk, de zwangerschapshormonen vliegen hier in volle vaart rond en dus slik ik nu mijn tranen alweer weg bij de zin ‘ik ben zwanger’. Leuk joh! Overigens voor de degene die er anders over denken, laten we even duidelijk stellen hoe ik erover denk: IK ben zwanger, WIJ krijgen een kind. Wij zijn niet zwanger, voor manlief veranderd er niets meer dan dat ie gewoon wat meer moet kunnen hebben de komende maanden #sorrynotsorry.  

De eerste vraag die gesteld wordt als je mensen vertelt dat je zwanger bent.. ‘en hoe voel je je?’. Ja ehm, niet zo goed. Ik weet dat het velen malen erger kan, maar in vergelijking tot de twee eerdere zwangerschappen voel ik me echt hondsberoerd. Ik zie de wc wat vaker en ben me steeds meer bewust van wat je allemaal onder ‘misselijkheid’ kan verstaan.  Denk daar nog even een overenthousiaste, overal op springende (lees: op buiken, benen, banken, bedden springende) peuter bij en ’t feest is compleet. 

We hebben vandaag de eerste echo gehad en alles is voor nu goed. We zitten pas op 8 weken, dus we rijkelijk vroeg met de bekendmaking. Omdat ik het oma nog heb kunnen vertellen een halve week voor ze stierf hebben we ervoor gekozen het ook te benoemen op de rouwkaart en het bidprentje, Ja, ik was toen pas 5 of 6 weken zwanger en nee we wisten toen inderdaad nog niet of het helemaal goed zou zijn. Maar weet je dat ooit? Het kan altijd nog misgaan, toch? Het voelde in ieder geval niet goed om 1 van de laatste dingen die oma nog meegekregen heeft en ook echt begreep niet te benoemen op de kaart voor oma. 

  

Toen ik wist dat ik zwanger was, manlief was weer een paar daagjes in het buitenland, heb ik samen met een vriendin een leuke aankondiging bedacht. Ik heb, uiteraard, twee strijkapplicaties gemaakt voor de kinderen: Big sister again en big brother finally. (Oke, oke, finally is misschien wat overdreven, maar ’t klinkt zo leuk!). Lieve vriendin, Brechje Verhoeven fotografie, heeft toen de kindjes zo lief op de foto gezet! 

Er zijn wat zwangerschapstesten door de badkamer gevlogen de afgelopen periode. Met een aantal cyclussen van zeg maar 40+ dagen ga je toch twijfelen. En dan ga je nieuwe kopen, een aanslag op je portemonnee als je ’t mij vraagt! Waarom moet het zo duur zijn als ik alleen maar gewoon wil weten of er HCG in m’n urine zit?!

Ik dacht.., ik weet nu dat ik zwanger ben, ik ga er eens wat testen tegenaan gooien! Ik had ook nog een kortingscode gekregen bij Sensitest bij m’n laatste bestelling, dus ach, gooien die 5% korting er nog even bovenop. En toen kwam het.. alle testen zeiden dat ik gewoon zwanger was, zelfs die Clear blue test van €10! Niet te geloven toch? Die test van €2,99 voor een dubbel zekere casette zei ook al dat ik zwanger was. Wauw, dus die zwangerschapstesten doen gewoon allemaal hetzelfde. Niet normaal dit.

Oke, flauwekul. Ik heb 5 verschillende testen gedaan: casette normaal en dubbel zeker, midstream CB en Sensi en dipstick Sensi.

Alle testen gaven een snel resultaat en ondanks dat ik ze nog nooit heb gebruikt vond ik de casette testen eigenlijk minstens zo fijn als de midstream. De midstream testen zijn gemakkelijk in gebruik en volgens mij ook het meest verkocht. Ik kwam er tijdens het zorgvuldig doorlezen van de beschrijvingen zelfs achter dat je een negatief poisitief resultaat kunt krijgen bij de dipstick als je ook maar een klein beetje urine laat binnen lopen boven de max-streep. Stel je voor.. je wilt zwanger worden, je trilt wat omdat je een test aan het doen bent en trilt net een beetje teveel waardoor je de max streep net wat in de urine laat zakken. Je hebt 't niet in de gaten. Je krijgt 2 streepjes, bent blij.. doet daags naderhand nog een test en krijgt dan nog maar 1 streep. Het zal je maar gebeuren! Afin, uiteindelijk weet ik dus dat ik volgende keer zeker geen €10 voor een test ga betalen. Wie weet denk ik daar op dat moment wel anders over, maar dan lees ik gewoon deze blog nog een keertje terug! 

 En bovenop dit goeie nieuws is ook nog eens ons huis verkocht en hebben wij ons nieuwe huis gekocht! We moeten wachten tot oktober voordat we de sleutel van ons nieuwe paleis krijgen, maar dat betekent dat we de resterende tijd van de zwangerschap kunnen gaan besteden aan het inrichten van ons nieuwe huis, de kinderkamers (I like!), en natuurlijk het genieten van de twee kindjes en het getrappel van nummer 3!

 

Zie je overigens dat leuke bordje? Nu staat er 'weken', op de achterkant staat 'jaren' en er zit nog een kaartje bij met een vrije tekst en 'maanden'. Zo leuk om je zwangerschap op die manier vast te leggen. Hij komt vast en zeker nog een aantal keer terug!

Dan ga ik nu weer plassen in m’n kannetje voor Moeders voor moeders!

Adios - X -

 

3 Reacties

Audrey
19 February 2019 om 22:17
1
Yes wat een geweldig nieuws ! En wat een leuke blog!!! Succes met het weg werken van al die irritante kwaaltjes en geniet van die heerlijke hormonen die je om je oren gaan vliegen de komende maanden. Ik blijf je met plezier volgen, hier en op je insta. Liefs audrey
José
19 February 2019 om 23:16
2
Hartelijk gefeliciteerd! Leuk hoor, maar wat een hectische tijd ga je tegemoet. Succes met de kwaaltjes, die zijn gelukkig maar tijdelijk. Zet ‘m op en geniet ervan????
Dianne
19 February 2019 om 23:47
3
Hartelijk gefeliciteerd. Een fijne zwangerschap gewenst

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.